Szőnyeg és kárpittisztítás házi praktikákkal!0 Comments

A lakberendezési trendek időszakonkénti változása megszokott dolog, amely az idei, 2019-es évben sem maradhat el. Ha a változások hívei vagyunk és az évnek megfelelő stílusban szeretnénk látni otthonunkat, akkor előreláthatólag a meleg színek, közülük is a zöld lehet számunkra a legjobb megoldás. Ez persze nem azt jelenti, hogy kötelezően szobafestőt kell hívnunk, vagy le kell cserélnünk bútorainkat, dísztárgyainkat, hiszen gondolhatjuk úgy is, hogy a szeretett otthoni környezetünket semmiért nem cserélnénk le. Legyen szó a legdivatosabb, a jól bevált, megszokott, vagy akár az antik stílusú otthonokról, két dolgot mindenhol megtalálhatunk, a kárpitozott felületeket és a szőnyegeket, melyek kiválóan öltöztetik és szépíthetik bármely helyiségünket. 

Viszont épp ezek a bútorok, díszítő elemek lehetnek a legtöbbet használt, és legnagyobb igénybevételnek kitett tárgyaink. Elég, ha csak koszos lábbal végigsétálunk kedvenc szőnyegünkön, vagy egy kis nassolást engedélyezünk magunknak kényelmes kanapénkon feküdve és véletlenül kiszórunk, kiborítunk valamit, máris olyan foltok keletkezhetnek amelyek csúnyán belerondítanak otthonunk összképébe. Még rosszabb lehet a helyzet, ha például csokifolt, olajfolt, tintafolt vagy esetleg vérfolt az ellenfelünk, melyektől minél hamarabb szeretnénk megszabadulni. Ellentétben azonban a fém, fa, vagy műanyag felületekkel, melyeket sokszor elég csak alaposan áttörölni, a folttisztítás a kárpitok, szőnyegek esetében már bonyolultabb feladat lehet

A szőnyegtisztító, kárpittisztító, azon belül is a legnagyobb kihívást okozó folttisztítási műveletek elvégzésére sokféle megoldást találhatunk. A legegyszerűbbek talán a házi praktikák, melyek során elég a háztartásban megtalálható élelmiszereket használnunk, melyek közül a legismertebb a szódabikarbóna és az ecet, de sokan a sör folttisztító erejét is megpróbálják bevetni. Ezek a módszerek azonban nem feltétlenül hatékonyak, hiszen több próbálkozás is szükséges lehet, mire rájöhetünk miből mennyit és hogyan használjunk, ráadásul előfordulhat az is, hogy a várt eredmény helyett csak rontunk a helyzeten.

Ha egy valóban megbízható és könnyen használható megoldást keresünk, akkor érdemes a Vanish folteltávolító spray-t szőnyegekhez választani. A Vanish szőnyegtisztító termékeit épp arra az eshetőségre fejlesztették ki, ha nehezen, vagy szinte egyáltalán nem tudjuk eltávolítani a foltokat a szőnyegeinkből. A spray viszont, ha kell, azonnal segít eltávolítani még a makacs foltokat is. Használata nagyon egyszerű, csak a szennyezett részre kell fújnunk, és néhány percnyi várakozás után óvatosan átdörzsölve a felületét, máris elbúcsúzhatunk a foltoktól. Emellett kárpitozott felületeink tisztítását is könnyedén megoldhatjuk a Vanish kárpittisztító spray használatával. A sprayt bátran alkalmazhatjuk bármilyen textilen, legyen szó a kanapéról, autósülésről vagy akár a babakocsi tisztításáról. Hatékonyan száll szembe még a nehezen eltávolítható foltokkal is, mint például a vörösbor, a tea, a kávé, a narancslé, a fű vagy az állati eredetű foltok. Mindezek mellett a Vanish szőnyeg és kárpittisztító termékcsalád alkalmazása nem csak abban segít, hogy szőnyegeink és kárpitjaink foltoktól, szennyeződésektől mentesek legyenek, hanem hosszan tartó, friss illatot is kölcsönöz nekik. Sár, gyümölcs vagy valamilyen különleges makacs folt került a ruhádra? Használd a Vanish folteltávolító sprayt, amivel gyorsan előkezelheted a problémás textileket. Egyszerűen csak fújd rá a foltra, hagyd állni 5 percig, majd a dobd be a ruhát a mosógépbe, és mosd ki ugyanúgy, mint a többit! 

Categories: